Sivut

16.11.2016

Kisasuunnitelmia

Maanantaina päästiin pitkästä aikaa treeneihin. Tehtiin vähän haastavampaa rataa, eikä jäänyt kovin hyvä maku suuhun. Kepit olivat aika hankalalla sijainnilla ja itsellä ei pysynyt ajatus oikein kasassa, jolloin joko unohtui rata tai muuten vain unohdin ohjata.


Keppilähestyminen 2-3 tuntui mulle tosi hankalalta, koin, että mun täytyy käydä saattamassa Dee kepeille asti ja ohjata se oikeaan väliin, jolloin mulle tulisi tosi kiire 4 hypyn takaakiertoon. En halunnut pitää Deetä odottamassa kovin kauaa kontaktilla, jolloin en ehtinytkään ohjaamaan oikeaa keppiväliä ja D juoksi aina suoraan toiseen väliin. Katin ohjeistamana kokeilin antaa Deelle enemmän tilaa, enkä mennyt edes kutosputken toiselle puolelle, kunhan näytin rintamasuunnalla oikean suunnan kepeille ja mitäs vielä, sehän juoksi suoraan ensimmäiseen väliin. Taitaa tämä keppiongelma olla enemmänkin mun päässä. :DMun epätoivonen huuto "mä en ehi!" kertoo kaiken :DJa heti oikea väli, ja palkkaus perään!


Toiseksi ongelmakohdaksi osoittautui pätkä 9-14. Treenattiin Deen kanssa yhdessä vaiheessa todella paljon takaakiertoja, koska ne olivat meille useissa kisoissa ongelma, ja nythän ei sitten vissiin radalla muuta tehtäiskään. D tarvitsee todella vahvan ohjauksen kohdissa, joissa myös takaakierto olisi mahdollinen. Aluksi meidän estejärjestys näytti olevan 9-10-12-11, mutta kokeiltiin vastakäännöstä ennen putkea, eikä D edes katsonut hyppyä 12 päin. Tällöin pääsin myös itse jäämään  helpommin 12 hypyn vasemmalle puolelle, joka edesauttoi väliä 13-14 jolloin D kääntyi vääräänsuuntaan, jos tein ennen putkea persjätön tai takaaleikkauksen. 

Nyt alkaa meillä kyllä puomin tehotreeni. D ei nyt selvästikään näe puomia niinkään kokoinaisena esteenä, sillä heti jos meillä on "erisuunta" puomin alastulolla, ei se pääse edes kontaktille asti kun jo pysähtyy. Nyt siis paljon palkkausta eteen puomilla, täytyy saada joku apupalkkaaja mukaan, jolloin D ei ole niin mussa kiinni puomin alastulolla.


Sunnuntaina meillä on taas pitkästä aikaa kisat. Ilmoittauduin kotikisoihin kolmelle radalle, kaksi agirataa ja yksi hyppyrata. Nyt pitäisi ilmoittautua ahkerasti kisoihin, viime kisoissa näkyi todella selvästi, ettei meillä ole ensinnäkään mitään ratarutiinia kisarutiinista puhumattakaan. Palaillaan kisojen jälkeen, pitäkää peukut pystyssä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti