Sivut

18.10.2016

Epäonnea onnen perään..

Juuri viimeksi hehkutin, kuinka päästiin kaikista mahavaivoista eroon. Noh, viimeviikon keskiviikkona herätessäni näin kivat yllärit olohuoneen matolla ja lattialla. Ja Donny ei kyllä sisälle tee ellei ole pakko. Tarkemmin katsottuna uloste oli ihan veristä ja eikun soitto eläinlääkäriin. Kaupungilta sanottiin, että näyttää kannattaa, mutta heillä ei ole aikoja ja päivystys alkaa viideltä, voi olla, että silloinkaan ei keretä kuin akuuteimmat tapaukset. Niimpä soitin Evidensialle ja saatiinkiin parin tunnin päähän aika. 

Ensiksi otettiin koirasta verinäyte ja tutkittiin maksa- ja munuaisarvot. Koiraa nesteytettiin tuloksia odotellessa. Eläinlääkäri vielä sanoi, että no, onneksi ei ole oksentanut niin voidaan monta juttua sulkea pois. Heti eläinlääkärin mennessä tutkimaan verinäytettä oksensi Donny kahdesti huoneeseen. Sitten pitikin jo juosta pää kolmantena jalkana ripuloimaan ulos. Ja pelkkää verta. 

Verinäytteet olivat ok, ei mitään kummallista. Saatiinkin sitten diagnoosiksi akuutti enteriitti eli tarttuvaa sorttia oleva paksusuolentulehdus. Koiralle annettiin vielä nahan alle pahoinvointilääke ja mukaan saatiin kaoliini-pektiiniä ja AB-kuuri. Tässä menikin sitten kaikki suunnitelmat pieleen, 10pv AB-kuuri 7 päivän varoajalla.. Eikun kisoja perumaan. :( Tärkeintähän tässä nyt kuitenkin on, että koira on kunnossa eikä ollut mitään niin vakavaa. Viikkoon ei koirakontakteja, ettei tartu, tätä on kuulemma nyt paljon liikkeellä. 


Pari päivää otettiinkin sitten suht. rauhallisesti nesteytyksen takia, ja nyt alettu taas lisäämään liikuntaa. Ilmoittauduttiin myös möllitokoon 5.11 alo-luokkaan, hui! :D Ensiviikon lauantai loppuisikin sitten AB-kuurin doping vaikutus ja kisakalenteria selaamaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti